Ongelooflijk!

Als je een maand geleden had gezegd dat we met zijn allen thuis zouden zitten had je vast gedacht: Wat? Dat kan niet! Maar nu zitten we met allen al 2 weken thuis (de meesten dan…).

In de tijd van de Here Jezus gebeurden ook ongelooflijke dingen: ‘Het liep tegen de tijd van het Loofhuttenfeest. Daarom zeiden zijn broers tegen Hem: ‘U moet hier niet blijven. Ga naar Judea, dan kunnen uw leerlingen daar ook zien wat voor geweldige dingen U doet. Wie bekend wil worden, kan niet achter de schermen blijven. Als U werkelijk zo groot bent, laat het dan aan de wereld zien.’ Want ook zijn broers geloofden niet dat Hij de Christus was.’ – Lees Johannes‬ ‭7:2-5‬ ‭HTB‬‬

Zelfs de eigen broers van Jezus geloofden Hem niet? Je kunt je nu misschien voorstellen dat iets wat echt totaal ongeloofwaardig lijkt toch echt is. Denk bijvoorbeeld aan alle mensen die vorige week op het strand liepen… Wat zullen de broers van Jezus gedacht hebben toen ze Zijn wonderen zagen?

Over een paar weken vieren we Pasen. Voor de familie en volgelingen van Jezus waarschijnlijk ook onbegrijpelijk. Maar wel waar. Het was waar dat hij stierf, maar ook dat Hij opstond. Voor redding van de hele wereld. Als je nu verlangt naar het einde van Corona, dan kun je dat wel een beetje vergelijken met Pasen. Hoe zou het zijn om weer vrij te zijn en alles te mogen doen? Dat is ook de bevrijdingsboodschap van Pasen: hoe zou het zijn als iedereen in Jezus Christus gelooft en in vrijheid, zonder zonde en ziekte, met God mag leven?