Jezus Overwinnaar!

Ik deelde in een vorige blog dat Jozef en Maria meer kinderen kregen na Jezus, in ieder geval een aantal zonen. In Johannes 7 staat dat deze broers niet geloofden dat Jezus de Messias (redder, zoon van God) was. Best teleurstellend als je eigen familie je niet ziet zoals je bent.

Nadat Pasen leeft Jezus nog 40 dagen hier op aarde. Hij legt daarin uit wat Gods plan is, dat noemt Hij het Koninkrijk van God. Dan wordt Hij opgenomen: de Hemelvaart. Na de Hemelvaart gaan de discipelen, vrienden en familie terug naar de bovenzaal. De plek waar Jezus ook het laatste avondmaal vierde. Bij deze groep zijn nu ook de broers van Jezus!

Soms gaan ding anders of langzamer dan je zelf wilt. Hadden die broers niet direct Jezus kunnen vertrouwen? Nu is het te laat…

Maar God denkt anders. Hij is geduldig en kijkt verder. Voor Hem is de dood de start van een nieuw leven. Sterker nog: de doop is het teken dat je die “lijn” nu al mag passeren. Met Christus opgestaan uit de dood begint je nieuwe leven op het moment dat jij je hart aan de Heer geeft!

Jezus Overwinnaar!